آرنج تنیسبازان (اپیکوندیلیت جانبی) یک بیماری دردناک است که زمانی رخ میدهد که تاندونهای آرنج شما معمولاً با حرکات مکرر مچ دست و بازو، بیش از حد کشیده میشوند.
علیرغم نام آن، ورزشکاران تنها افرادی نیستند که به این بیماری مبتلا میشوند. افرادی که مشاغل آنها دارای انواع حرکاتی است که میتواند منجر به آرنج تنیسبازان شود مانند: لولهکشان، نقاشان، نجاران و قصابان نیز در معرض خطر هستند.
این درد عمدتاً در جایی رخ میدهد که تاندونهای عضلات ساعد شما به یک برآمدگی استخوانی در قسمت بیرونی آرنج شما متصل میشوند که میتواند به ساعد و مچ دست شما هم سرایت کند.
استراحت کردن و داروهای مسکن به تسکین این درد کمک میکنند. اگر این اقدامات کمک به درمان درد نکند و بیمار دچار علائم حاد باشد، پزشک ممکن است جراحی را پیشنهاد دهد.
علائم
درد مرتبط با آرنج تنیسبازان ممکن است از قسمت بیرونی آرنج به ساعد و مچ دست شما انتقال یابد.
درد و ضعف ناشی از این بیماری ممکن است فعالیتهای زیر را دچار اختلال نماید:
- دستدادن یا گرفتن اشیا
- چرخاندن دستگیره
- نگهداشتن فنجان
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
اگر اقدامات خودمراقبتی مانند استراحت، یخ و استفاده از مسکنهای بدون نسخه، درد و حساسیت شما را کاهش نداد، با پزشک خود صحبت کنید.
علت آرنج تنیسبازان
این بیماری یک آسیبدیدگی بیش از حد و فشار عضلانی است. علت آن انقباض مکرر عضلاتی از ساعد است که برای صاف کردن و بالابردن دست و مچ از آن استفاده میکنید. حرکات مکرر و استرس به بافت ممکن است منجر به یک سری پارگیهای ریز در تاندونها شود که عضلات ساعد را به برجستگی استخوانی در خارج از آرنج شما متصل میکند.
با این حال، بسیاری از حرکات رایج بازو میتواند باعث ایجاد این بیماری شود، از جمله:
- استفاده از ابزار لولهکشی
- رنگآمیزی
- پیچهای رانندگی
- استفاده مکرر از ماوس کامپیوتر و…
عوامل خطر
عواملی که ممکن است خطر ابتلا به آرنج تنیسبازان را افزایش دهند عبارتاند از:
سن:
در حالی که آرنج تنیسبازان همهٔ افراد در سنین مختلف را ممکن است تحتتأثیر قرار دهد، در بزرگسالان بین 30 تا 50 سال شایعتر میباشد.
اشتغال:
افرادی که مشاغلی دارند که شامل حرکات مکرر مچ دست و بازو میشود، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند، مانند آشپزان.
ورزشهای خاص:
شرکت در ورزشهای راکتی، خطر ابتلا به آرنج تنیسبازان را افزایش میدهد.