طب سوزنی و درمان کمردرد

کی از روش‌های بسیار تاثیرگذار در درمان دیسک کمر طب سوزنی است.

یکی از روش‌های بسیار تاثیرگذار در درمان دیسک کمر طب سوزنی است. انجام جراحی برای درمان کمر درد عوارض زیادی داشته و علاوه بر آن در بسیاری از موارد باعث بهبودی کامل بیمار نخواهد شد و هرچه عمل وسیع‌تر باشد عوارض آن به طبع نیز بیشتر خواهد بود. یکی از عوارض عمل جراحی تنگ شدن کانال نخاعی و فشار بیشتر برروی ریشه اعصاب نخاعی است. همچنین فرد پس از عمل جراحی دارای درد بوده و در حرکات خود دچار محدودیت خواهد شد. درحالیکه پس از انجام طب سوزنی درد به طور کامل از بین رفته و فرد در انجام فعالیت‌های روزمره خود مشکلی نخواهد داشت. طب سوزنی در مقایسه با سایر روش‌ها بسیار کم خطر بوده و از عوارض کمتری برخوردار است.

عملکرد طب سوزنی در درمان کمردرد به 2 صورت است:

1_ طب سوزنی باعث افزایش سلول‌های دفاعی و مایع میان بافتی اطراف دیسک می‌شود و در نتیجه آن آب دیسک از دست رفته جبران خواهد شد و فعالیت بدن برای بهبودی کمر درد و یا دیسک کمر افزایش می‌یابد.

2_ با انجام طب سوزنی رشته‌های عصبی پس سیناپسی مسدود خواهند شد و درد کاهش می‌یابد.

3_ طب سوزنی باعث تحریک اعصابی که در عضلات و بافت‌ها قرار دارد شده و با تحریک شدن این اعصاب، اندروفین_انکفالین و بتااندورفین که از مغز میانی، نخاع، هیپوفیز و هیپوتالاموس ترشح می‌شوند، ترشح شده و مانند مرفین درد را تسکین می‌دهند.

4_ انقباض عضلات کاهش یافته سپس با افزایش جریان خون حرکت مفاصل بهبود می‌یابد. این عملکرد طب سوزنی باعث کاهش تورم و کبودی خواهد شد.

تعداد جلسات طب سوزنی برای درمان دیسک کمر در مطب دکتر نوید حسین زاده متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شهر زیبای رشت معمولا بین 10 تا 12 جلسه است. ممکن است فرد پس از یک دوره کامل درمان بهبود نیابد و نیاز به جلسات بیشتر داشته باشد و هر جلسه درمان حدود نیم الی یک ساعت به طول می‌انجامد. طب سوزنی به تمامی افرادی که از بیماری رنج می‌برند توصیه می‌گردد تا بدون عوارض جانبی تحت درمان قرار گیرند.

تاثیر چشمگیر طب سوزنی بر بهبود درد قاعدگی

بعضی از خانم‌ها ممکن است در حوالی قاعدگی دچار تغییرات جسمی و روحی شوند.

درد قاعدگی از آن جمله درد هایی است که بانوان ماهی چند روز با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. قاعدگی امری طبیعیست که طی آن دردهای شدیدی ناشی از خراب شدن دیواره رحم و … گریبان خانم ها را می‌گیرد؛ معمولا برای تسکین درد قاعدگی از مسکن های مختلف استفاده می‌شود ولی طب سوزنی هم می‌تواند برای درمان درد های قاعدگی مؤثر واقع شود.

تسکین درد های قاعدگی با طب سوزنی

دل‌ پیچه‌های قاعدگی

بسیار شایع است و در حقیقت بیش از نیمی ‌از زنانی که قاعده می‌شوند، در طی چند روز اول قاعدگی، دچار دل‌پیچه می‌گردند.

پزشکان فکر می‌کنند که علت این دل‌پیچه‌ها ماده‌ای به نام پروستاگلاندین باشد که باعث انقباض عضلات رحمی ‌می‌شود. انقباض عضلانی ممکن است مبهم، دردناک، تیرکشنده و یا شدید باشد و گاهی ممکن است در پشت یا حتی پاها و یا در شکم احساس شود.

معمولاً با افزایش سن شدت این دل‌پیچه‌ها کمتر می‌شود و حتی ممکن است کاملا از بین بروند. بعضی از داروهای بدون نیاز به نسخه مانند استامینوفن، ایبوپروفن و مفنامیک اسید می‌توانند این دل‌پیچه‌ها را از بین ببرند.

قرار دادن یک حوله گرم یا یک دوش آب گرم ممکن است به تسکین دل‌پیچه‌ها کمک کند.

داشتن فعالیت بدنی مناسب در کل طول دوره قاعدگی معمولا باعث کاهش شدت دل‌پیچه می‌شود.

پژوهش‌ها حاکی از آن است که طب سوزنی می‌تواند به تسکین درد قاعدگی و بهبود اختلالات ناشی از آن کمک زیادی کند

هنگامی که یک متخصص طب سوزنی در نقطه‌ای از بدن سوزن را فرو می‌کند، هدف وی آن است که اگر بیماری در اثر تهاجم مثلا باد یا گرما ایجاد شده، با استفاده از این نقطه از بدن که مخصوص از بین بردن باد یا گرما می‌باشد، وضعیت بیمار بهبود یابد. در نتیجه عدم تعادلی که در بدن به وجود آمده است برطرف شده و جریان انرژی به حالت طبیعی‌اش باز می‌گردد.

اختلال در سیکل ماهیانه خانم‌ها

مشکل شایعی است که به عوامل متعددی وابسته است از جمله استرس، نگرانی، زایمان‌های متعدد، افراط در روابط زناشویی، کمبود انرژی بدن، کم خونی و… .

در روش درمانی طب غربی، با توجه به این‌که درمان طولانی مدت بوده و مصرف داروها در دراز مدت همراه با یکسری عوارض از جمله چاقی و مشکلات هورمونی دیگر خواهد بود، بیماران در درازمدت ممکن است دچار عوارض شوند.

ولی در روش طب سوزنی مشکلات و ناراحتی بیماران به راحتی و بدون مصرف دارو و بدون عوارض کنترل می‌شود.

در این روش درمانی هم نیاز به زمان برای بهبودی کامل داریم تا بتوانیم مشکلات جسمی و روحی بیمار را برطرف کنیم.

اما با استفاده از کاشت نخ‌های قابل جذب کات گوت، مشکل زمان و تعداد زیاد جلسات برطرف شده و در یک جلسه با کاشت این نخ‌های مخصوص در نقاط طب سوزنی، کار انجام می‌شود. در طول مدت یک ماه که این نخ‌ها جذب بدن می‌شوند، مانند این است که هر روز بیمار مشغول انجام طب سوزنی می‌باشد و به مرور ظرف ۲ تا ۳ ماه مشکل بیمار بر طرف خواهد شد.

اثر طب سوزنی در کاهش درد قاعدگی

اولین تحقیق در مورد اثر طب سوزنی بر کاهش درد قاعدگی، روی ۴۸ زن در کلینیکی در آمریکا انجام شد. این عده به سه گروه تقسیم شدند.

گروه اول طب سوزنی را به طور کامل دریافت کردند. این کار بر روی پاها ، شکم و مچ پا انجام شد.

گروه دوم، طب سوزنی پلاسبو (دارونما) دریافت می‌کردند. در این گروه سوزن‌ها در هیچ نقطه یا مداری روی پاها و بازوها وارد نمی‌شد. هر دو گروه درمان را هر هفته ( به جز دوران پریود ) طی ۱۲ هفته دریافت کردند .

گروه سوم، شامل بیماران بالینی بود و متخصصان کلینیک به طور ماهیانه به مدت ۳ ساعت جهت بررسی علائم و مشاوره، ایشان را ملاقات می‌کردند. این گروه طب سوزنی دریافت نمی‌کرد.

همه‌ی بیماران علائم پریود را تا یک سال به صورت روزانه یادداشت می‌کردند . اگر درد پریود از بین می‌رفت یا بیش از ۵۰ درصد کاهش می‌یافت ، بیمار معالجه شده تلقی می‌شد.

نتایج تحقیق، کاهش چشمگیر درد را در گروه اول نشان می‌داد. کاهش درد کمتری در گروه دوم دیده شد و شکست درمان در گروه سوم اتفاق افتاد.

دومین تحقیق در سوئد انجام شد. در این تحقیق ۳۱ بیمار در رده‌ی سنی ۳۰ سال به صورت اتفاقی انتخاب شدند. این افراد بیش از ۵ سال دچار پریود دردناک بودند. ۱۹ نفر از این بیماران دو دوره درمان طب سوزنی را برای چند روز قبل از پریود در چهار سیکل متوالی دریافت کردند.

صورت‌های گوناگون طب سوزنی به کار گرفته شد. ۵ نقطه در پاها ، شکم و پشت تحریک شد. نتایج نشان داد که اکثر بیماران قبل از پنجمین سیکل پریود، درد کمتری داشتند.

طب فشاری

در تحقیقی بر طب فشاری، ۶۱ زن به طور اتفاقی انتخاب و دسته بندی شدند. طب فشاری، ماساژ نقاط طب سوزنی است که متخصصان طب سوزنی از آن استفاده می‌کنند.

گروه کنترل، مراقبت معمولی داشتند. گروه آزمایش، پوشش مخصوصی از جنس پنبه لاکرا با ده نوار لاستیکی که در پایین‌ترین قسمت شکم و کمر ( نقاط مربوط به طب فشاری برای درمان دیسمنوره) قرار داده شده بود، برای دو سیکل متوالی در سه روز اول پریود، می‌پوشیدند.

به بیماران توصیه شده بود از پوشش تا جایی که احساس ناراحتی نکنند، استفاده نمایند. آمار نشان می‌داد ، بیش از دو سوم زنانی که از پوشش استفاده کرده بودند بیش از ۵۰ درصد کاهش درد داشتند.

دیدگاه خود را بنویسید