قوس کمر خوب است یا بد؟

در پشت همه درجاتی از قوس یا انحنا وجود دارد. ستون فقرات شما به سمت داخل در ناحیه گردن و ناحیه کمر خمیده است.

“قوس دادن به پشت” به اغراق کردن انحنای طبیعی آن با فشار دادن قفسه سینه و شکم به جلو و پایین بدن به بیرون اشاره دارد. این می‌تواند بدن شما را از تراز خارج کند و ممکن است باعث درد یا مشکلات تعادلی شود.

در وضعیت طبیعی، ستون فقرات شما با سر و اندام‌های شما در یک راستا قرار می‌گیرد.

در حالت ایده‌آل، از پهلو، باید یک خط مستقیم از سر، از وسط گوش‌ها و شانه‌ها، تا پشت مرکز زانو و جلوی مرکز مچ پا وجود داشته باشد.

اگر ستون فقرات از تراز خوبی برخوردار باشد باعث کمک به صاف ایستادن، منعطف بودن و جلوگیری از درد می‌شود.

اما وضعیت نامناسب ستون فقرات می‌تواند منجر به قوس بیش از حد پشت شود. وضعیتی به نام هایپرلوردوزیس و گاهی اوقات به سادگی با حرکات کششی و ورزش قابل برگشت است.

 

قوس دادن یا ندادن؟

این ایده خوبی نیست که عمداً کمر خود را برای مدت طولانی قوس دهید. در دراز مدت می‌تواند باعث از دست دادن عضلات و درد شود. قوس دادن به مرور زمان باعث کوتاه شدن و سفت شدن عضلات پشت و ساق پا می‌شود. با این اوصاف، قوس دادن کوتاه کمرتان برای مثال در حین انجام برخی حرکات یوگا، عواقب منفی نخواهد داشت.

وضعیت بدن هر فرد متفاوت است و انواع متفاوتی از ناهماهنگی وضعیت بدن وجود دارد. تراز ستون فقرات شما ممکن است با افزایش سن تغییر کند، ممکن است به دلیل آسیب یا جراحی تغییر کند، یا ممکن است با انحنای غیرطبیعی در ستون فقرات متولد شده باشید.

 

چرا قوس؟

برخی از وزنه‌برداران هنگام انجام حرکات اسکات با هالتر عمداً کمر خود را قوس می‌دهند، موضوعی که در سایت‌های ورزشی مطرح می‌شود. کارشناسان معتقدند که قوس زیاد در دراز مدت می‌تواند باعث کمردرد و آسیب شود. بهتر است پشت خود را در هنگام اسکات خنثی نگه دارید، در یک وضعیت طبیعی و کمی خمیده.

 

 

علت مشکلات قوس کمر چیست؟

هایپرلوردوز، انحنای بیش از حد در پشت، می‌تواند منجر به درد، لغزش دیسک یا سایر آسیب‌های ستون فقرات شود. اغلب، لوردوز نتیجه بلندمدت وضعیت بد بدن است.

 

عوامل دیگری که می‌توانند در ایجاد هایپرلوردوز نقش داشته باشند عبارت‌اند از:

 

  • اضافه وزن داشتن
  • بارداری
  • عضلات مرکزی ضعیف
  • پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند برای مدت طولانی
  • آسیب ستون فقرات یا مشکلات دیسک
  • بیماری‌هایی مانند راشیتیسم یا پوکی استخوان
  • بیماری‌های عصبی عضلانی، مانند فلج مغزی
  • سبک زندگی کم‌تحرک و ورزش نکردن

 

 

وقتی ستون فقرات شما بیش از حد قوس دارد، فشار بیشتری بر عضلات تنه، ران‌ها و همسترینگ وارد می‌کند. عضلات شما ممکن است از تعادل خارج شوند، سفت یا ضعیف شوند. این به نوبه خود باعث درد کمر می‌شود و می‌تواند روی راه رفتن و تعادل شما تأثیر بگذارد.

 

نحوه اصلاح قوس بیش از حد

بسته به تشخیص پزشک ممکن است شما را به فیزیوتراپیست، ارتوپد یا متخصص مغز و اعصاب ارجاع دهد.

آنها همچنین ممکن است داروهای مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن (تیلنول)، ایبوپروفن (ادویل، موترین) یا ناپروکسن را تجویز کنند. اگر وزن شما عاملی برای ایجاد کمردرد باشد، ممکن است پزشک به شما توصیه کند وزن کم کنید.

ممکن است پزشک مجموعه‌ای از تمرین‌ها را به شما بدهد، یا ممکن است بخواهد به فیزیوتراپیست مراجعه کنید تا به طراحی روتین تمرینی و کششی مخصوصاً برای سن و شرایط فیزیکی شما کمک کند.

دیدگاه خود را بنویسید