انواع کمردرد

انواع کمردرد

کمر انسان از یک ساختار پیچیده از عضلات، لیگامان ها، تاندون ها، دیسک ها و استخوان تشکیل شده است. بخش ستون فقرات ما با پد غضروف مانندی به نام دیسک حفاظت شده‌است. وجود مشکل در هر یک از اجزا می تواند منجر به کمر درد شود. در برخی از موارد کمر درد، علت هرگز مشخص نمی شود.

شایع ترین علت درد کمر ناشی از فشار بر روی کمر عبارتند از:

  • خستگی عضلات
  • خستگی رباط
  • اسپاسم عضلانی

انواع کمردرد و درمان آن:

کمر درد ارجاعی : نوعی از کمردرد است که قسمتی از بدن دچار یک ضایعه شده و باعث درد می‌شود و هم زمان در محل دیگری هم درد احساس می شود. نکته مهم در دردهای ارجاعی این است که هر چه درد در محل اولیه بیشتر باشد، درد در ناحیه دوم بیشتر و بیشتر می شود.

کمردرد مکانیکال : کمردرد مکانیکال از مهم‌ترین علل کمردرد محسوب می‌شود. یعنی کمردردهایی که با فعالیت تشدید می‌شود و با استراحت بهتر می‌شود که عموماً  85 % علت کمر دردها را شامل می‌باشد.

انواع دیسک کمر و فتق یا پارگی دیسک، فاصله مهره‌ها، و دردهای سیاتیکی کمر همه از کمردردهای مکانیکال محسوب می‌شوند.

کمر درد رادیکولار : دردی است که به علت تحت فشار قرار گرفتن یک ریشه ی عصبی به وجود می آید. میزان درد کمر با درد رادیکولار ارتباطی زیاد با هم ندارند و ممکن است عکس هم باشند یعنی درد کمر خیلی کم باشد، ولی درد پا بسیار شدید باشد.

کمردرد التهابی : کمردردهای التهابی یکی از دلایل کمردرد است که اغلب با استراحت شدیدتر می‌شود و بیمار صبح که از خواب بلند می‌شود، دارای درد شدیدی در ناحیه کمر است.

همچنین در کمردردهای التهابی گاهی علت می‌تواند روماتیسم مفاصلی باشد که روماتیسم خود در اکثر موارد علت ژنتیکی دارد و از والدین به فرزندان ارث می‌رسد.

سندرم دم اسب : هنگامی است که ریشه های عصبی در زیر ناحیه نخاع تحت فشار شدید قرار می گیرند که می تواند به علت یک دیسک مرکزی بزرگ باشد. این سندرم بسیار خطرناک است. سه علامت مهم این سندرم عبارتند از: درد و ضعف پیش رونده  در هر دو اندام تحتانی، گزگز وبی حسی در اطراف مقعد و بی اختیاری ادرار.

کمردرد عصبی: در این حالت اغلب عصبی شدن و ناراحت شدن فرد موجب اسپاسم عضلانی و اسپاسم کمر می‌شود و به همین دلیل علل امراض موجود در کمر را تشدید می‌کند.

تغییرات هورمونی: جالب است بدانید دلایل کمر درد هرچه باشد در خانم‌ها در دوران عادت ماهانه تشدید می‌شود و بسیاری از افراد ممکن است علت کمردرد در زنان را پریود بودن بدانند درحالی‌که این عامل تنها تشدیدکننده است.

کمر درد شغلی: کمردردهای شغلی درمجموع پرهزینه‌ترین مشکل بهداشتی محیط کار می‌باشد و در هر مقطع از زمان 2% از جمعیت زیر 45 سال را ناتوان می‌کند.

عوامل بروز درد کمر در کمر درد شغلی عبارتند از:  اعمال فشار و نیروی اضافی، وضعیت ایستا (نشستن طولانی) به ویژه رانندگی، خم شدن مکرر در حین برداشتن وسایل، پیچش کمر در حین حمل وسایل، ساعت کار طولانی و شیفت‌های پشت سر هم، مشکلات روحی و عصبی حین کار، نشستن بدون تکیه‌گاه.