آرتروز گردن

با افزایش سن و پیر شدن مفاصل بدن از جمله مفاصل ستون فقرات دچار ساییدگی و پاره شدن می‌شوند که نتیجه آن ابتلا به آرتروز است. این بیماری ناشی از افزایش سن بوده و با گذشت زمان باعث تخریب مهره‌های دیگر بدن خواهد شد. اندام گردن دارای بافتی نرم بوده که انحنای زیادی دارد و این انحنا هنگام ضربه، تصادف و یا پرتاب ممکن است دچار آسیب شود. در واقع بیماری آرتروز گردن به تغییراتی گفته می‌شود که در مهره‌های گردن ایجاد شده و برروی عصب‌هایی که به دست و پا می‌روند فشار وارد می‌کند. مردان بیشتر از زنان دچار این عارضه می‌شوند و شیوع این بیماری اغلب در سنین بالای 40 سال شایع است و به‌طورمعمول بیشتر افراد کم تحرک و پشت میز نشین را مبتلا می‌کند.

علل بروز آرتروز گردن

همانطور که گفتیم یکی از علل اصلی آرتروز گردن افزایش سن است. پس از سن عامل مهم دیگری که باعث آرتروز می‌شود ژنتیک است که می‌تواند از خانواده به ارث رسیده باشد. به عنوان مثال ممکن است مجرای بین مهره‌ای و مجرای نخاعی بطور طبیعی تنگ باشند. همچنین در بین محصلین، کارمندان و کسانی که مدام با کامپیوتر سر و کار داشته و به مدت طولانی سر و گردن خود را خم نگه می‌دارند این بیماری شیوع دارد زیرا بر روی ستون مهره‌ها و گردن آن‌ها فشار زیادی وارد می‌شود و باعث افزایش دیسک بین مهره‌ای شده که نتیجه آن ابتلا به بیماری آرتروز گردن است.

علائم آرتروز گردن

از علائم آرتروز گردن می‌توان به درد شانه و کتف اشاره کرد که تا نواحی بالای کمر و پشت سر منتشر و باعث فشار روی ریشه‌های عصبی می‌شود و می‌تواند دردهای انتشاری در مسیر عصب تا نوک انگشتان را ایجاد کند. درصورتی‌که به این علت فشار روی نخاع ایجاد شود، علائمی مانند ضعف عضلات و نداشتن توانایی درحرکت ظریف انگشتان به‌وجود می‌آید.

در اغلب افراد این بیماری علائمی از خود نشان نمی‌دهد با این حال در بعضی از افراد این عارضه با علائمی پدیدار می‌شود از جمله:

  • سردردهای شدید
  • سفت شدن گردن هنگام چرخش آن
  • ایجاد سرگیجه هنگام فعالیت شدید
  • ایجاد کرختی و گزگز کردن در شانه، بازو و پاها
  • ایجاد درد شدید هنگام استراحت یا خوابیدن

درمان آرتروز گردن

درمان‌های مختلفی برای این بیماری وجود دارد که بسته به نوع و شدت درد متخصص طب فیزیکی و توانبخشی درمان مناسب را تجویز می‌کند.

در مرحله اول از دارو برای تسکین و التیام درد استفاده می‌شود. از داروهای موثر برای درمان آرتروز گردن داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن را می‌توان نام برد که همراه استامینوفن برای بیماران تجویز می‌گردد.

ماساژ درمانی و درمان دستی باعث شل شدن عضلات اطراف شده و زمانی که این عضلات در حالت استراحت به سر می‌برند تشخیص اینکه کدام یک از عضلات در بافت عمیق سخت شده آسان تر است. همچنین طب سوزنی درد را بطور موثری کاهش داده و باعث بهبود عملکرد طبیعی بدن خواهد شد.

در مطب دکتر نوید حسین‌زاده متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شهر زیبای رشت از روش‌های دیگر نیز همچون ماساژدرمانی ، طب سوزنی و درمان دستی برای درمان آرتروز گردن استفاده می‌شود.