درد لگن در دوران بارداری

درد لگن

 

کمردرد بارداری، درد لگن و روش های کنترل درد: نوزاد در رحم مادر همواره در حال رشد است و با بزرگتر شدن جنین فشار بر روی مادر نیز بیشتر می‌شود. یکی از دردهای شایع در دوران بارداری درد لگن است. این فشار ممکن است به استخوان‌های لگنی وارد و یا در قسمت پایین لگن ایجاد شود. درد لگن در دوران بارداری برای نوزادان مشکلی ایجاد نمی‌کند اما برای مادر بسیار دردناک است و اغلب در اواخر دوران بارداری یعنی سه ماهه سوم بیشتر احساس می‌شود.

بدن مادر در دوران بارداری هورمون‌هایی را رهاسازی می‌کند که به بافت همبند خون اجازه نرم شدن می‌دهند و در ادامه شل شدن بافت همبند، مفاصلی که در بین استخوان‌های اطراف لگن وجود دارند شل شده و باعث آسیب‌پذیری لگن در مقابل درد خواهند شد. شل شدن مفاصل انعطاف‌پذیری استخوان‌های لگن را افزایش داده و باعث می‌شود هنگام زایمان، نوزاد به راحتی در بدن مادر جابجا شود و در وضعیت قرارگیری بدن مادر تغییراتی ایجاد کند.
از دیگر دلایل درد لگن در دوران بارداری، فشار بر روی اعصاب سیاتیک است. زمانی که رحم بزرگتر می‌شود فشار بیشتری به اعصاب سیاتیک وارد شده که باعث درد در ناحیه ران، لگن و کفل‌ها می‌شود. هرچه به زمان زایمان نزدیک‌تر می‌شویم فشار از روی این عصاب برداشته شده در نتیجه درد کاهش می‌یابد.

درمان درد لگن

استفاده از کمربندهای مخصوص در دوران بارداری، استراحت کافی و گرما تا حدودی به التیام درد کمک خواهند کرد. روش دیگر تسکین درد درمان دستی است که باعث می‌شود ستون فقرات، لگن و باسن در طول بارداری به درستی حرکت کنند. در صورتی که درد خیلی شدید باشد متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی از روش‌های فیزیوتراپی برای درمان درد لگن در دوران بارداری و دیسک کمر بهره می‌گیرد. همچنین با استفاده از روش‌های طب فیزیکی و توانبخشی وضعیت قرارگیری لگن بهبود یافته و به تعادل بدن مادر کمک می‌کند..

تنظیم مهره‌ها: تنظیم مهره‌ای (ردیف کردن مهره‌ها)، خصوصاً برای مفصل ساکروایلیاک (باسن) باعث تسکین درد لگن در بارداری می‌شود. در طول بارداری روش انجام توان‌بخشی و طب فیزیکی به شکلی مطابق شرایط مادر اصلاح می‌شود که تعادل لگن بهبود یافته و فشار وارده بر ستون مهره‌ها و خصوصاً مفاصل و رباط‌هایی که در آخر دوره بارداری بیشترین بار روی آن‌ها قرار می‌گیرد کاهش یابد.

انجام ماساژ: یکی دیگر از روش‌های کاهش و تسکین درد لگن انجام ماساژهای مخصوص دوران بارداری است. ماساژ باعث شل کردن تمام عضلات درگیر در فشار می‌شود و از استرس نیز می‌کاهد. یک متخصص آموزش دیده‌ در خصوص انجاما ماساژ در دوران بارداری، محل دقیق نقاط دردناک بدن مادر باردار را می‌شناسد و تکنیک‌های خود را مطابق با مدت بارداری او تعدیل می‌کند.

اغلب، انجام تنظیم کایروپراکتیک در طول بارداری و چند ماه بعد از آن آسان‌تر است، زیرا در این دوران هورمون‌های شل کننده‌ای ترشح می‌شود که با تأثیرگذاری بر رباط‌های لگن باعث می‌شوند که در موقع زایمان لگن از هم باز شود. البته، این هورمون‌ها بر تمامی رباط‌های موجود در بدن تأثیر می‌گذارند.

صبور باشید: این درد تنها چند هفته پس از تولد فرزندتان و همزمان با برگشتن غضروف PS به محل قبلی‌اش برطرف می‌گردد.

دیدگاه خود را بنویسید